Gołąbki z dorsza

2013-08-11

Zdrowe i przepyszne gołąbki z dorsza w aranżacji Kamili Sawickiej z bloga „Miękkie drogi, czyli z miasta do wioski”.

Składniki:
0,5kg ryby (dorsz)
paczka kaszy jęczmiennej
2 cebule
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny
1 średnia kapusta
1 l bulionu

Przygotowanie:
Pół kg ryby mielimy, dodajemy paczkę kaszy jęczmiennej, ugotowanej w osolonej wodzie. Mieszamy 2 cebulki skrojone w kostkę, sól, pieprz i sok z cytryny. Farsz zawijamy w liście kapuściane (oczywiście wcześniej sparzone w osolonej wodzie), podsmażamy na patelni. A potem przekładamy do naczynia, zalewamy 1 l bulionu i pieczemy ok. 30min. w temperaturze 180 stopni.


Autor: Kamila Sawicka „Miękkie drogi, czyli z miasta do wioski”

http://ja-kama-mama.blogspot.com/2012/03/jakie-one-piekne.html